• 18.2-design-art-expo-connections
  • artemis entree w1404
  • artemis restaurant w1404
  • artemis richard terborg tilly3 w1404
  • superior-room-w702
  • artemis terras bbq w1404
  • artemis richard terborg tilly2 w1404
  • artemis fris water w1404
  • artemis lobby wand w1404

PERSBERICHT
Amsterdam, 18 juni 2018

Op 7 juni is de nieuwe D&A expositie ‘Connections’ op feestelijke wijze gelanceerd. Na de vorige expositie ‘Water’, staat voor deze expositie het thema verbinden centraal. Tijdens de inspirerende opening werden bezoekers ondergedompeld in een wereld van kunst en design. Door middel van creaties van dertien exposanten, een storyteller en Dutch Food Design werden zij meegenomen in de gedachten van de Nederlandse kunstenaar over de verbindingen tussen de mens en de wereld waarin wij leven.

Dutch Design concept en het Design & ARTemis platform

Dutch Design Hotel Artemis ademt en bruist Dutch Design. De avontuurlijkheid, eigenwijsheid en doordachtheid van Dutch Design komt terug in de totale beleving van het hotel. Vanuit het unieke concept faciliteert het hotel het unieke D&A (Design & ARTemis) platform waar de wereld van hospitality en Dutch Design elkaar ontmoeten en versterken.

Een van de activiteiten van het platform is een viermaandelijkse, thematische expositie met objecten van zowel beginnende als gevestigde kunstenaars en designers. Met de puurheid en originaliteit van het Nederlands ontwerp willen zij diverse werelden en groepen inspireren en verbinden.

D&A EXPO Connections

Verbinden is dan ook het thema van de nieuwe expositie ‘Connections’. Verbindingen bestaan in vele vormen en verhoudingen. Bijvoorbeeld in menselijke relaties of de verbinding tussen de mens en de wereld waarin zij leven. Maar ook in (kunst)objecten die door de combinaties van het materiaal een nieuwe constructie of patroon vormen.

Tijdens de expositie ‘Connections’ tonen dertien Nederlandse kunstenaars en designers hun visie en creatie gebaseerd op verschillende vormen van verbinding en hun invloed op de snel veranderende wereld van vandaag. Vanuit een onderzoekende en uitdagende manier van ontwerpen, laten zij nieuwe en verrassende combinaties van materiaal en gedachtengoed zien. Ook kun je tijdens deze expositie al je zintuigen laten zinderen door het thematische Food Design dat verbindt in al haar facetten.

“Wij zijn trots dat we er tijdens de opening van deze expositie weer in zijn geslaagd om te inspireren en te laten zien dat verbindingen tussen mens, materieel en de wereld bestaan in vele vormen.

Dit thema sluit goed aan bij ons D&A platform waarin ontmoeten, verbinden en inspireren centraal staan”, Hannie Coenders, Business Development Manager bij Dutch Design Hotel Artemis.

Get connected

De expositie ‘Connections’ is van 7 juni tot en met 3 oktober dagelijks gratis te bezoeken in Dutch Design Hotel Artemis in Amsterdam.
www.artemisamsterdam.com/nl/design-art/expositie


Noot voor de redactie

Voor meer informatie, vragen en beeldmateriaal:
Nadja Schreurs | 020 7141023 | This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Dutch Design Hotel Artemis, John M. Keynesplein 2, 1066 EP Amsterdam